dimecres, 15 de novembre del 2006

Receta tarnagassa, pel Velhardon

Los cruvelets


Per far de curbelets :
ingredients : farina, uòus, sucre, vanilha, ròm, lait e armanhac, aparelh a curbelets e chimenèia que fonciona

Mesclar tot alevat lo lait. Apondre puèi lo lait sens arrestar de bolegar per tal d’obténer una pasta sens coquèls (mai espessa que pels pescajons).

Aquí çò mai complicat : cal trobar un aparelh pels curbelets (doas placas religadas per un margue que pòt anar al fuòc). Basta puèi d’espandir la pasta entre las doas placas, de sarrar lo tot e de metre dirèctament sul fuòc dins la chimenèia. Virar e revirar. Sortir la pasta cuècha e la rotlar tant qu’es cauda.
Basta d’esperar que siá pas mai cauda per tastar.










Mercés Velhardon!!




Velhardon, ai trobada una fòto d'aparelh pels curbelets:

3 comentaris:

  1. Es puslèu un motle per far de brescas, mas lo principi es identic.
    Se pòt comandar sus ebay ?
    Velhardalvèspre

    ResponElimina
  2. Galejavi, mas en fach es possible.

    Acha aquò :

    http://cgi.ebay.fr/GAUFRIER-FER-ROND-POUR-BRICELETS-OU-CURBELETS_W0QQitemZ6260907186QQcategoryZ79241QQcmdZViewItem

    Velhardelanuèit

    ResponElimina
  3. TArrible, èri justament a agachar sus Ebay per ne trobar un!
    (siás pièger que ieu! )
    Akò s'apela "Bricelets" en francés? Berk.

    ResponElimina

Mercé :)